4.9.12

Pre-Big Day!


Assalamualaikum...

Salam Aidilfitri...misi menguruskan badan pastinya tergendala pada waktu sebegini... Berapa byk pulak nk kne attend open house and kenduri kan bulan ni...jd wa decide utk berpuasa je sepanjang minggu ni.. lemak selamat..ganjaran pon dpt, Insyallah~

To all girls that i miss a lot!! Where have u been...? Long time not hear from all of u...

Wa ade menda baru nk share ni...taktau la kalu org lain memilih utk merahsiakan perkara2 seperti ini tapi wa bertekad mahu berkongsi dgn korang sumer (spt waktu2 dulu juga)~ Jadi atau tak bukanlah wa yg tentukan kan... kite merancang, Allah jua yg menentukan...


tgk gmbr pon mst dah tau ape cite sbnrnye kan~

Pada hari raya ke-7 tempohari, kipas susah mati (die hard fan) wa si Lan and family dtg ke rumah beraya.. ini first time la parent dia dtg skali..siblings dia dah biase dtg uma wa raya2 tahun lps... I tot mereka hny dtg beraya la kan..dan seperaisnye mak dia bertanya2 pd bunda wa psl hubungan kami..melarat2 hingga ke pertunangan dan pernikahan~

DANG!!!!! tanpa persediaan apa2, rilek mak dia ckp nikah bln 12 tahun ni...means lg 3 bulan!!! lawak ke?!!

Terdengar aje tarikh itu terus wa pandang wajah Lan, dgn dahi yg berkerut2 tak puas hati...dan wa bg isyarat geleng-geleng kepala~ tanda protes yg melampau terhadap tarikh tersebut! hahahahaha..

Dan spt biase, apabila di beri peluang utk bersuara, wa yg macho ni trus berkata "Makcik..bln 12 tahun ni mmg tak boleh la rasenye...kalu tahun dpn Insyallah takde masalah..." byk sikit masa utk bersedia dr segi mental, fizikal dan nurani~ blm campur kewangan wa yg tak menentu ni lagik...Alahai...semenjak keje ni takde langsung wa saving2 mcm waktu2 study dlu...penyesalan bertubi2 menerjah hati~

Sebenarnya tak sangka akan dtg rombongan "bertanya dan berkenalan" ni pd waktu2 begitu..sbb start raya ke 4 wa gado beso dgn dia sbb dia tak dtg open house kat umah wa~ bengkek gler la kan bile wa eksaitet masak dan berguru dgn mak di dapor tp dia tak dtg....keciwa jemah! Dan sbnrnye dia nk dtg waktu lain upenye nk wat seperais...terharuuuuuu jemah! Dan sengaja nk ckp bhw muka Lalan comel giler time tuh...hensem je pakai baju melayu kaler ijau pokok pisang...seswai la dgn wa time tuh..hohoho (tp sbb wa bajet mood merajuk lagi..mls nk tegur dia elok2..huh)...

Itu la cerita terbaru yg wa plg malu nk update kat korg sume sbnrnye..tp wa rase kite dah biase berkongsi rahsia dan cerita, apa salahnya hal ini wa selitkan kat cni kan...wa nk kite sama2 rasa yg hati kita masih dekat walaupun berjauhan gitew~ Wa masih sama tiada apa yg berubah lg...henpon pon maintain same.. simpanan sedikit itu pst takkan ku siakan utk henpon mahal memandangkan ade hal lbh mustahak utk ku dahulukan...hahahahhaaa... Doakan la agar urusan jodoh ku ini dipermudahkan... Aminnnnn~

Owh lupe nk cite conclusion ye...both family decide tanak tunang berbulan2 memandangkan hubungan ktrg yg marabahaya asik bergado nih... dsebabkan bertunang tu sunat, ai pon nak la dpt pahala sunat kannn..kami akan sekalikan majlis merisik dan majlis pertunangan (maybe akan buat sehari sebelum nikah..takpon sejam sebelum nikah)... Tarikh masih blm jelas...Insyallah tahun dpn..ku cuba cari masa terbaik dan tercepat!! Yg pasti bukanlah bulan 12 tahun 2012 ye....

Rindu korang...Sayang korang... Muahhhhhhhh~ (kisah ini utk kita2 ajer tauuuuuu)

*disebabkan aku masih takde henpon canggih, gambar2 yg ktrg rakamkan hanya ade dlm henpon ip4 n S2 milik kak an...wa update lain kali ye...

Love : Mel Jamal








2 comments:

nona nadnordin said...

ingatkan cincin tu mel punya.
:p

insyaallah kalau dah tertulis itu jodoh awak, :)

JaMiLa said...

jgn lupa jemput..ley reunion time ko kawen...nnt muhammad jadi flower boy ok..hehhe
tapi mel..bln 12 cantik la...12.12.2012..xmaw ke? hehe..blh send request lg tu kat mak mertua utk proceed..tahun dpn ko ley ade baby dah..hehe

Related Posts with Thumbnails